Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia a perspektivy oboru 1 (UBK / KB001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KB001 - Úvod do studia a perspektivy oboru 1, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň předmětu je složena z témat vyplývajících z aktuálního společenského dění. Student se připravuje průběžně na jednotlivé hodiny na základě zadané literatury a jiných studijních zdrojů.Předmět lze studovat během studijního pobytu v rámci projektu Erasmus-Sokrates distančně ? nutná domluva s vyučujícím ÚBK.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu se orientuje v aktuálních politických, společenských a ekonomických tématech. Je schopen prezentovat a obhájit výstupy své závěrečné eseje.

Literatura

HUITEMA, CH. A bůh stvořil internet. Praha, 1996. PSTRUŽINA, K. Etudy o mozku a myšlení. Praha, 1994. ŠMAJS, J. Filosofie psaná kurzívou. Rozhlasové ekologické eseje. Brno, 2003. CEJPEK, J. Informace, komunikace, myšlení. 2. přepr. vyd. Praha : Karolinum, 2005. ISBN 80-246-1037-X.McLUHAN, M. Jak rozumět médiím. Praha, 1991. KOUKOLÍK, F. Mozek a jeho duše. Praha, 2005. TOFFLER, A;TOFFLEROVÁ, H. Nová civilizace : Třetí vlna a její důsledky. Praha, 2001. ŠMAJS. Ohrožená kultura: od evoluční ontologie k ekologické politice. Praha, 1997.

Požadavky

Získání zkoušky je podmíněno odevzdáním koncepce závěrečné seminární práce v rozsahu 5 normostran textu.

Garant

Doc. PhDr. Jaromír KUBÍČEK, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Jaromír KUBÍČEK, CSc.