Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář (UBK / KB053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KB053 - Diplomový seminář, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První část semináře je věnována metodickým základům akademického psaní (metodologie odborné práce, vědecká etika, práce s prameny, struktura textu, otázky stylu, argumentace, citační postup a odkazy apod.). Studenti si z nabízených okruhů vyberou téma, které je nejvíce zajímá, a v průběhu tří týdnů toto téma zpracují do článku. V druhé části semináře bude mít každý student za úkol hrát roli oponenta ke třem pracím svých kolegů, vypracovat k nim komentář a poukázat na nedostatky obsahu či formy. Třetí a poslední částí semináře je samotná práce na diplomové práci pod vedením vedoucího práce. Závěrem si studenti připraví prezentaci své diplomové práce (příprava na obhajobu).

Získané způsobilosti

Cílem diplomového semináře je pomoci studentům dokončit diplomovou práci a připravit se na její úspěšnou obhajobu. Předmět je organizován individuálně, postup při zpracovávání diplomové práce a účast na konzultacích jsou klasifikovány v daném semestru stupněm započteno či nezapočteno.Student prokáže, že umí pracovat s literaturou (českou i zahraniční)a vytvořit odborný text, který má přínos pro obor. Naučí se používat vědecké metody a vést kvalifikovanou diskusi.

Literatura

ECO, U.:. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. ČMEJRKOVÁ, S. ; DANEŠ, F. ; SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha, 1999. ŠESTÁK, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia, 2000. ISBN 80-200-0755-5.KATUŠČÁK, D. Ako písať vysokoškolské a kvalifikačné práce: Ako písať seminárne a ročníkové práce, práce študentskej vedeckej a odbornej činnosti, diplomové, záverečné a atestačné práce a dizertácie. Bratislava: Stimul, 1998. KUBÁTOVÁ, H. Od abstraktu do závěrečné práce:jak napsat diplomovou práci ve společenskovědních oborech. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2002. ISBN 978-80-244-1589-5.

Požadavky

Aktualizace 12/13! Kritéria pro udělení zápočtu: aktivní účast na konzultacích s vedoucím závěrečné práce.

Garant

Doc. PhDr. Eva HÖFLEROVÁ, Ph.D.