Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z estetiky 2 (UBK / KB213)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KB213 - Kapitoly z estetiky 2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Získané způsobilosti

Student je po absolvování disciplíny schopen: -Určit a následně definovat základní estetické kategorie-Chápat proměny ideálu krásy v kontextu historicko-společenského vývoje a jeho proměnu demonstrovat na konkrétních příkladech

Literatura

ECO, U. Dějiny krásy. Praha, 2005. ECO, U. . Dějiny ošklivosti. Praha, 2007. Eco, U. Umění a krása ve středověké estetice. Praha 1998. GILBERTOVÁ, H. E. - KHUN, H. Dějiny estetiky. Praha : SNKLU, 1965. SOURIAU, E. . Encyklopedie estetiky. Praha, 1994. PTÁČKOVÁ, B.; STIBRAL, K. Estetika na dlani. Olomouc, 2002.

Požadavky

80% účast na semináři, aktivní přístupPrezentace: téma zadáno přednášejícímPísemný test v rozsahu zadané literatury a přednášek úspěšnost 70 %Studium je ukončeno zkouškou formou písemného testu. Termíny zkoušek budou realizovány pouze do 30. 6. včetně termínů opravných.

Garant

Mgr. Jana BROŽOVSKÁ, Ph.D.PhDr. Robert TERRICH

Vyučující

Mgr. Jana BROŽOVSKÁ, Ph.D.PhDr. Robert TERRICH