Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Person. management a marketing knihoven (UBK / KK037)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KK037 - Person. management a marketing knihoven, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:l. Personální řízení v knihovnách- poslání, cíle a úkoly personálního řízení,- systém organizace personálních činností,- administrativní a informační zabezpečení systému personálního řízení.2. Plánování a optimalizace potřeby pracovníků- předvídání a odhad potřeby pracovníků,- plánování a optimalizace početních stavů pracovníků,- analýza pracovních míst,- analýza kvalifikace pracovníků (způsobilostí).3. Vyhledávání, výběr pracovníků a jejich orientace- postupy při vyhledávání a získávání pracovníků,- požadavky a zásady výběru pracovníků,- přijímání a adaptace pracovníků,- vyhodnocení adaptačního procesu.4. Profesní a osobní rozvoj pracovníků- stanovení potřeb profesního a osobního rozvoje pracovníků,- vytváření systému podnikového vzdělávání,- hodnocení účinnosti profesního a osobního rozvoje pracovníků.5. Hodnocení výkonnosti zaměstnanců- řízení a hodnocení výkonnosti,- systém odměňování a zaměstnaneckých výhod jako součást zvyšování výkonnosti,- firemní kultura prostředkem ovlivňujícím výkonnost.6. Péče o pracovníky a pracovní vztahy- pracovní prostředí, pracovní doba a režimy,- BOZP,- zásady vytváření partnerských vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavateli - interní marketing- vznik pracovního poměru, pracovní smlouva,- ukončení pracovního poměru a jeho formy,- podnikové pracovněprávní dokumenty.7. Nároky na personálního managera

Získané způsobilosti

Student získává dovednost analyzovat vlivy, které určují směry a vize personalistiky. Umí aplikovat tyto poznatky do tvorby vnitřních směrnic a předpisů veřejné knihovny. Orientuje se v legislativě aj. předpisech týkajících se problematiky.

Literatura

ARMSTRONG, M. Management. Theory and Practice. London, 1997. ISBN 1-85805-070-7.STÝBLO, J. Personální řízení v malých a středních podnicích. Praha, 2003. BLÁHA, Jiří, MATEICICUC, Aleš, KAŇÁKOVÁ, Zdeňka. Personalistika pro malé a střední firmy. Brno, 2005. ISBN 80-251-0374-9.

Požadavky

Aktualizace 12/13. Kritéria pro zvládnutí zkoušky: absolvování předmětu BKN 058 Management knihoven. Zkouška je ústní v rozsahu obsahového zaměření přednášek, s důrazem na základní orientaci v problematice.

Garant

PhDr. Libuše FOBEROVÁ, Ph.D.