Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektro. komunikace a mult. systém 2 (UBK / KM010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KM010 - Elektro. komunikace a mult. systém 2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. historie e-komunikace2. normy, standardy, mezinárodní instituce3. elektronická komunikace jako součást průmyslu informací4. elektronická komunikace z pohledu teorie komunikace: informace, kapacita kanálu)5. elektronická komunikace z pohledu teorie komunikace: kódování, ochrana soukromí (šifrování, digitální podpis)6. elektronická komunikace z pohledu teorie komunikace - lineární/nelineární dokument)7. elektronická komunikace z pohledu technologie - signály, zpracování signálů8. elektronická komunikace z pohledu technologie - přenosové média, sítě9. současné formy e-komunikace - IKT služby (bod - bod)10. současné formy e-komunikace - IKT služby (streaming, www, peer to peer)11. současné formy e-komunikace - úvod do multimediálních systémů12. současné formy e-komunikace (e-média)13. současné formy e-komunikace (i-média)14. současné formy e-komunikace - virtuální realita15. role metafory v e-komunikaci16. elektronická komunikace a digitální knihovny17. elektronická komunikace z pohledu sociologie (efekt sítě, informační společnost)18. vplyv elektronických medií na společnost19. sociální sítě20. elektronická komunikace z pohledu ekonomie21. elektronická komunikace z pohledu legislativy22. elektronická komunikace a informační politika (e-government)23. vývojové trendy v elektronické komunikaci24. techniky prognózování v oblasti e-komunikace25. digitalizace

Získané způsobilosti

Student získává dovednost analyzovat vlivy, které určují elektronické komunikace a multimediálních systémů. Umí aplikovat získané znalosti do knihovnické praxe. Orientuje se v legislativních aj. předpisech týkajících se problematiky.

Literatura

Konvit, Milan. Elektronická komunikace a multimediální systémy 1, 2. Opava, 2011. KATUŠČÁK, D.; MATTHAEIDESOVÁ ,- NOVÁKOVÁ, M. Informačná výchova: terminologický a výkladový slovník. Bratislava : Slovenské pedagogické nakladatelstvo, 1998. ISBN 80-08-02818-1.

Požadavky

Minimálně dva příspěvky do blogu předmětu, vytvoření vlastní www stránky, aktivní účast na seminářích, nastudování odporoučené literatury. Aktualizace 12/13.

Garant

Prof. Ing. Milan KONVIT, CSc.