Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundraisingové techniky (UBK / KM036)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KM036 - Fundraisingové techniky, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do fundraisingových metod,2) Grantový fundraising,3) Firemní fundraising,4) Individuální fundraising,5) Samofinancování a sociální podnikání,6) Plánování fundraisingu

Získané způsobilosti

Studenti se prostřednictvím výcviku naučí pracovat s různými typy dárců a využívat různé fundraisingové techniky, naučí se fundraisingové aktivity plánovat a jejich efektivitu vyhodnocovat. Prostřednictvím domácí přípravy a praktických nácviků si také vyzkouší aplikovat poznatky do reality a vytvoří fundraisingový plán "šitý na míru" konkrétní organizaci.

Literatura

REKTOŘÍK, J. A KOL. Organizace neziskového sektoru. Praha: EkoPress, 2007. ISBN 978-80-8629-25-5.Bergerová, M. Cesty k účinnému fundraisingu. Praha, 2004. Bergerová,M. a kol. Komunikace s veřejností a ještě něco navíc. Praha, 2003. Portál fundraisingu. Norton, M. Praktický průvodce fundraisingem pro neziskové organizace. Praha, 2003. Ledvinová, J., Pešta, K. Základy fundraisingu. Praha, 1996.

Požadavky

Aktualizace 14/15. Účast na zkoušce je podmíněna předložením seminární práce v rozsahu 15 normostran textu s obsahovým zaměřením na tvorbu strategie.Předmět je uzavřen zkouškou, která bude udělena po odevzdání a uznání seminární práce. Podrobné informace obdrží studenti na začátku semestru.

Garant

PhDr. Libuše FOBEROVÁ, Ph.D.