Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internet a jeho využití (UBK / KN052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KN052 - Internet a jeho využití, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Teorie sítí - Sociální sítěReputační systémy, Wiki systémy, API doplňkyII. Web 2. 0 - sémantický webOntologie webuIII. Současné trendy ve webových aplikacíchDesign, standardy, webové software.

Získané způsobilosti

Posluchač předmětu získá teoretické a praktické dovednosti související s využitím současných ICT v praktickém životě a v oblasti zpracování dat v podnikové sféře.

Literatura

SKLENÁK, V. Metadata, sémantika a sémantický web. In Informace na dlani. Praha : Albertina Icome, 2004. STANÍČEK, P. a kol. CSS Hotová řešení. Brno: Computer Press, 2006. WEMPEN, F. HTML a CSS Krok za krokem. Brno:Computer Press, 2007. PÍSEK, S. HTML tvorba jednoduchých internetových stránek. Praha: Grada, 2006. MACUR, J. a kol. Technologie Internetu. CERM, 1999. ŠPINAR, D. Tvoříme přístupné webové stránky. Zoner Press, 2004.

Požadavky

- aktivní účast na dílčích projektech zadaných v průběhu semestru- účast na cvičeních (absence 30 %)

Garant

Mgr. Jan MATULA, PhD.