Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Training trainers ICT (UBK / KNP10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KNP10 - Training trainers ICT, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projekt je koncipován jako seminář zaměřený na výuku lektorů pro kurzy IVIG. Předmět je realizován: a) skrze 5 blokových seminářů, jejichž cílem je zaškolit budoucí lektory Informačního vzdělávání a informační gramotnosti.I. blok - úvod do projektu, projektový managementII. blok - základy výpočetní technikyIII. blok - didaktika TT ICTIV. blok - citační etika, citační norma, problematika plagiátorstvíV. blok - elektronické informační zdrojeb) realizací kurzů IVIG pro studenty oboru Knihovnictví ÚBK.

Získané způsobilosti

Autor získá teoretické a praktické dovednosti v oblasti informačního vzdělávání. Je schopen připravit a realizovat kurz informační gramotnosti pro malou nebo středně velkou instituci, pracovat s cílovou skupinou, administrovat vzdělávací procesy, provádět lektorskou činnost.

Literatura

Informační výchova [online]. Praha, 2003. Kurz informační výchovy [online]. Brno, 2006. Kurz práce s informacemi [online]. Brno, 2007.

Požadavky

Pokročilá znalost problematiky informačního vzdělávání a informační gramotnosti. Předpoklady k lektorské činnosti, rétorické dovednosti, měkké dovednosti, počítačová a informační gramotnost na pokročilé úrovni, znalost projektového řízení a procesů souvisejících se vzděláváním.

Garant

Mgr. Jan MATULA, PhD.Mgr. Tomáš PAVELA