Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v zahraničí (země EU) (UBK / KT013)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KT013 - Praxe v zahraničí (země EU), Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem a náplní odborné knihovnické praxe by mělo být seznámení se s chodem všech pracovišť instituce, v níž student praxi vykonává. Měl by vidět všechny procesy, které na těchto pracovištích probíhají, případně se do nich aktivně zapojit v míře, kterou mu instituce umožní, případně po něm bude vyžadovat.

Získané způsobilosti

Studenti nabudou zkušenosti s chodem knihovních procesů v praxi, připomenou a ověří si své teoretické znalosti získané na přednáškách a seminářích. Seznámí se také se stavem knihovnictví v jimi zvolené zemi.

Literatura

http://bibliotheksdienst.zlb.de/www.ikaros.czhttp://www.cvtisr.sk/itlib/itlib.htm kzv.kkvysociny.czhttp://www.nlc-bnc.ca/pubs/nl-news/enlnews.htm

Požadavky

Aktualizace 12/13.Požadavky na studenta v průběhu semestru a kritéria pro hodnocení: Student praxi plní v rozsahu 80 pracovních hodin, tj. dvou pracovních týdnů při předpokladu plného úvazku. Zda tuto dobu odpracuje vkuse anebo po částech (například jen v určité vhodné dny v průběhu více než dvou týdnů) je zcela na dohodě mezi studentem a institucí, v níž bude praxi vykonávat.Na závěr praxe student nechá podepsat a orazítkovat potvrzení o své praxi, které následně předá vyučujícímu ÚBK fyzicky na papíře, případně pošle na e-mail vyučujícího barevně naskenovanou verzi potvrzení. Formulář studenti obdrží na začátku semestru od vyučujícího.Společně s formulářem student dodá vyučujícímu zprávu z praxe (max. 20 stran), v níž:- představí instituci, ve které praxe probíhala (stručná historie instituce, současný stav a současné statistické údaje, pobočky, internetová adresa, akce konané institucí, propagace instituce a její propagační materiály, spolupráce s komunitou a dalšími místními institucemi, popis knihovního systému, práce s uživateli, úspěšné granty atd.)- podrobně vypíše všechny pracovní procesy v knihovně, které viděl, případně se do nich zapojil

Garant

Mgr. Barbora KONESZOVÁ

Vyučující

Mgr. Lukáš BURGOTT