Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie tvořivosti (UBK / TN019)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TN019 - Psychologie tvořivosti, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje náhled na tvořivost, její úrovně a podstatné znaky. Seznamuje studenty v historickém kontextu s jednotlivými přístupy chápání tvořivosti. Obeznamuje je s tím, co je to tvořivý produkt, tvořivá situace, tvořivý proces, tvořivé klima, tvořivá osobnost v dimenzích jejích základních znaků, kritérií, etap nebo stadií. Prostřednictvím praktických cvičení demonstruje, jaké jsou možnosti rozvoje tvořivosti, ale také i bariéry, které mohou tvořivý proces negovat.

Získané způsobilosti

Schopnost tvorby audiovizuálního díla, které bude vykazovat znaky kreativního produktu v jednotlivých kategoriích tvořivosti.

Literatura

STERNBERG, R. J. Handbook of Creativity. Cambridge: Cambridge University Press, 1999. KÖNIGOVÁ, M. Jak myslet kreativně. Praha: Grada, 2006. DACEY, J. S., LENNON, K. H. Kreativita. Praha: Grada, 2000. FRANKOVÁ, E. Kreativita a inovace v organizaci. Praha: Grada, 2011. ŽÁK, P. Kreativita a její rozvoj. Brno: Computer Press, 2004. CLEGG, B. Procvičování paměti a kreativity. Brno: Computer Press, 2005. VYSEKALOVÁ, J., KOMÁRKOVÁ, R. Psychologie reklamy (vybrané kapitoly). Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-2196-5.JURČOVÁ, M. Tvorivosť v každodennom živote a vo výskume. Bratislava: IRIS, 2009. MIKULÁŠTÍK, M. Tvořivost a inovace v práci manažera. Praha: Grada, 2010.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Ivana POLAKEVIČOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana POLAKEVIČOVÁ, Ph.D.