Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Scenáristický workshop (UBK / TN020)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TN020 - Scenáristický workshop, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2. Stručně popsat prvotní nápad a stylizovat jej do premisy, zkoumání jeho životaschopnosti z hledisek sociálních, filozofických, transcendentních3. Formování prvotního nápadu do upoutávky, důraz na sdělitelnost myšlenky, metody zjednodušování4. Sběr materiálu, uvěřitelnost, analýza děje či dramatizace vyprávění,5. Tvorba bodů zlomu, základní prvky dramatizace6. Přehled scén pro větší orientaci v postavách a jejich motivacích, prostředích, souvislostech7. Od filmové povídky k treatmentu8. Ujasnění si žánru a jeho specifik při psaní scénáře9. Mapa vnitřních a vnějších dějů10. Myslíme a cítíme slovem11. Myslíme a cítíme obrazem12. Myslíme a cítíme jemné předivo scénáře, protkané komplexností světa

Získané způsobilosti

Schopnost tvorby scénáře metodou postupných kroků.

Literatura

KLOS, E. Dramaturgie je když?. Praha: Československý filmový ústav, 1988. NOVOTNÝ, D. J. Chcete psát scénář? . Praha, FAMU, 2000. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. Praha: Rybka Publishing, 2007. RICHTER, L. Praktická dramaturgie v kostce. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2003. CÍSAŘ, J. Základy dramaturgie. Praha, DAMU, 1999.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Vladimír MRÁZ

Vyučující

Mgr. Vladimír MRÁZ