Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Masmediální komunikace (UBK / TN032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TN032 - Masmediální komunikace, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí s dějinami masové komunikace a teoriemi masmédií. Získají základní teoretické vědomostí o fungováni, marketingu i systému v masových médiích v České republice a v zahraničí. Předmět upozorňuje na psychologické, sociologické, ekonomické a politické aspekty tvorby a šíření masové komunikace v genezi etap printových a elektronických medií. Nabízí reflektování nových trendů v masmediálním prostředí s akcentem na dynamický vývoj současných prostředků masové komunikace.

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

CARPENTIER-REIFOVÁ, I. Analýza obsahu mediálních sdělení. Praha: Karolinum, 2011. URBAN, L., DUBSKÝ, J., MURDZA, K. Masová komunikace a veřejné mínění. Praha: Grada, 2011. TRAMPOTA, T., VOJTĚCHOVSKÁ, M. Metody výzkumu médií. Praha: Portal, 2010. RŮŽIČKA, V. Politika a média v konzumní společnosti. Praha: Grada, 2011. McCHESNEY, R. W. Problém médií. Praha: Grimmus, 2009. POUPEROVÁ, O. Regulace médií. Praha: Leges, 2010. HALLIN, D. C., MANCINI, P. Systémy médií v postmoderním světě. Praha: Portál, 2008. MCQUAIL, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha: Portál, 2002.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Ivana POLAKEVIČOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana POLAKEVIČOVÁ, Ph.D.