Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Žurnalistické praktikum II (UBK / TV012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV012 - Žurnalistické praktikum II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti pracují na konkrténích praktických úkolech, jejichž výsledkem jsou profesionálně zvládnuté publicistické útvary - televizní a rozhlasová reportáž, interview. V rámci semináře se studenti aktivně podílejí na tvorbě rozhlasového pořadu a webových stránek oboru.

Získané způsobilosti

Student se bude prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

KOŘENSKÝ, J. Komunikace a čeština. Jinočany: H&H, 1992. ISBN 80-85467-92-5.DANEŠ, F. Mluvnice češtiny III. Praha: Academia, 1987. BEČKA, J. V. Sloh žurnalistiky. Praha: Novinář, 1986. ČECHOVÁ, M. a kol. Současná stylistika. Praha: NLN, 2008. HORSÁKOVÁ, M. Současné zpravodajství v televizi veřejné služby. Ostrava, 2012. RUSS-MOHL, S., BAKIČOVÁ, H. Žurnalistika. Kompletní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha, 2005.

Požadavky

Po absolvování praktika by měl student vytvořit textovou kostru publicistické reportáže na vlastní téma o stopáži 8-12 minut.