Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy společenských věd II (UBK / TV023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV023 - Základy společenských věd II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do religionistiky I2. Úvod do religionistiky II3. Úvod do religionistiky III4. Úvod do religionistiky IV5. Úvod do religionistiky V6. Úvod do religionistiky VI7. Úvod do sociologie I8. Úvod do sociologie II9. Úvod do sociologie III10. Úvod do sociologie IV11. Úvod do sociologie V12. Úvod do sociologie VI

Získané způsobilosti

V oblasti religionistiky získají posluchači kurzu schopnost pohlížet na jednotlivé náboženské soustavy a učení kriticky, budou je moci analyzovat na základě několika možných přístupů, budou schopni definovat hlavní symboly, rituály a jiné náboženské projevy a budou obeznámeni s náboženským děním v ČR a s hlavními osobnostmi světové religionistiky. V oblasti sociologie získají studenti schopnost popsat sociologii jako společenskovědní obor z hlediska jejího předmětu, metod a cíle. Orientace v základních sociologických pojmech, teoriích, tématech, problémech, dějinách, metodách, přístupech, školách atp.

Literatura

Blecha, I. Filosofie (základní problémy). Olomouc, 1996. Bauman, Z. Myslet sociologicky: netradiční uvedení do sociologie. Praha: SLON, 2004. David, R. Politologie: základy společenských věd. Olomouc, 2003. Fay, B. Současná filosofie sociálních věd. Multikulturní přístup. Praha: SLON, 2002. Keller, J. Úvod do sociologie. Praha: SLON, 1997.

Požadavky

75% účast na seminářích.Plnění seminárních úkolů.