Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozhlasová dramaturgie (UBK / TV025)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV025 - Rozhlasová dramaturgie, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy a stručné dějiny rozhlasové dramaturgie2. Žánrovost rozhlasové tvorby3. Zpravodajské žánry a jejich zákonitosti a místo ve vysílacím schématu4. Publicistické žánry a jejich zákonitosti, stavba a místo ve vysílacím schématu5. Umělecké žánry a specifika práce s uměleckým slovem v nedramatických formátech6. Funkce a podoba hudby v různých programových řadách, pořadech a formátech.7. Kontaktní rozhlasové žánry8. Stavba vysílacího schématu denního, měsíčního, ročního9. Hlavní chyby rozhlasové dramaturgie a jak se jich vyvarovat

Literatura

CZECH, J. O rozhlasové hře. Praha: Panorama, 1987. ŠTĚRBOVÁ, A. Rozhlas a slovesné umění. Olomouc: Univerzita Palackého, 1991. LOPATKA, J. Šifra lidské existence. Praha: Torst, 1995. MARŠÍK, J. Úvod do teorie rozhlasového programu. Praha: Karolinum, 1999.

Požadavky

Aktivní účast ve výzce a splnění zadaných úkolů.