Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do film. kritiky a film. analýza I (UBK / TV033)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV033 - Úvod do film. kritiky a film. analýza I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do problematiky analýzy (metody, historie, analýza vs. interpretace2. rozbory cizích textů s vytyčením základních prvků a konvencí psaní3. otázka kritérií a argumentace při hodnocení uměleckého díla4. problematika popisu (a povrchu)5. tematická interpretace6. zařazení díla do dějin uměníSeminář, který bude vždy tematicky doplněn přednáškou, je určen k rozvoji základních schopností potřebných při kritickém a analytickém psaní o filmu na základě použitých výrazových prostředků a reflexe kritické praxe. Studentům budou také zadávány krátké písemné úkoly, které budou pak následně na seminářích rozebírány.

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

CIESLAR, J. Concettino ohlédnutí. Praha, 1996. MONACO, J. Jak číst film (Svět filmů,médií a multimédií). Praha, 2008. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. Praha, 2007. KERR, W. Jak nepsat hru. Praha, 1963. WAJDA, A. Moje filmy. Olomouc, 1996. LUKEŠ J. Orgie střídmosti. Olomouc, 2001. BLAŽEJOVSKÝ, J. Spiritualita ve filmu. Brno, 2007. CARRIERE, J.-C. Vyprávět příběh. Praha, 1993.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.