Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgický seminář II (UBK / TV037)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV037 - Dramaturgický seminář II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kromě úvah nad myšlenkou, tématem, typem příběhu, konkrétním příběhem, způsobem jeho vyprávění, stylem a formou, kterými je tento příběh vyprávěn, tak aby skrze téma sděloval myšlenku, je také úkolem semináře akcentovat praktickou stránku věci - konkrétní situace, ve kterých se tvůrci ocitají, jejich způsob přemýšlení a vyplývající obsahová i formální řešení, známá nejen z dějin kinematografie, ale i z osobních zkušeností vyučujícího a zkušeností "dostupných" autorů.Rozbory studovaných scenáristických textů, často v několika verzích, případně už od námětu. Přednost dostanou texty aktuální, součástí výuky však budou i analýzy textů klasických. Účastníci semináře mohou předložit i vlastní práce nebo práce svých kolegů z jiných kateder.

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

NOVOTNÝ, D, J. Budování příběhu. Praha, 2007. MONACO, J. Jak číst film (Svět filmů,médií a multimédií). Praha, 2008. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. Praha, 2007. KERR, W. Jak nepsat hru. Praha, 1963. WAJDA, A. Moje filmy. Olomouc, 1996. Rozhovory Hitchcock ? Truffaut. Praha, 1987. CARRIERE, J.-C. Vyprávět příběh. Praha, 1993. MATHAUSOVÁ, M. 12 pádů scenáristiky. Praha, FAMU, 1990.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.