Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvůrčí čt. a liter. na hran. s filmem I (UBK / TV051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV051 - Tvůrčí čt. a liter. na hran. s filmem I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V letním semestru bude pozornost věnována poezii, mezi díly, která se stanou předmětem seminářů (vždy na každé dílo dvě hodiny semináře), se budou objevovat také ta, která byla zfilmována, která se ke zfilmování chystají nebo která jsou dostatečně ?fotogenická?, aby pro filmové zpracování mohla být využita.Program seminářů:Karel Jaromír Erben: KyticeFrantišek Halas: A co?Karel Šiktanc: Heinovské nociJan Skácel: SmuténkaJ. H. Krchovský: Noci, po nichž nepřichází ránoIvan Martin Jirous: Okuje

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

MANGUEL, A. Dějiny čtení. Brno, 2007. TRÁVNÍČEK, J. Poezie poslední možnosti. Praha, 1996. ČERVENKA, M. Styl a význam. Praha, 1991. LEHÁR, J. Česká literatura od počátků k dnešku. Praha, 2004. PROUST, M. Dnové četby. Brno, 1999. KARFÍK, V. Literatura je čitelná. Olomouc, 2002. AUERBACH, E. Mimesis. Praha, 1998. ŠTOLBA, J. Nedopadající džbán. Praha, 2006. STICH, A. Od Karla Havlíčka k Františku Halasovi. Praha, 1996. RICHTEROVÁ, S. Ticho a smích. Praha, 1997.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných prací.

Garant

Mgr. Petr HRUŠKA, Ph.D.