Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvůrčí čtení a lit. na hran. s filmem II (UBK / TV053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV053 - Tvůrčí čtení a lit. na hran. s filmem II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V zimním semestru bude pozornost věnována próze, mezi díly, která se stanou předmětem seminářů (vždy na každé dílo dvě hodiny semináře), se budou objevovat také ta, která byla zfilmována, která se ke zfilmování chystají nebo která jsou dostatečně "fotogenická", aby pro filmové zpracování mohla být využita.Program seminářů:Božena Němcová: BabičkaJosef Čapek: Nejskromnější uměníJan Čep: Dvojí domovMilan Kundera: Falešný autostopVáclav Havel: AsanaceJan Balabán: Prázdniny

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

LEHÁR, J. Česká literatura od počátků k dnešku. Praha, 2004. MANGUEL, A. Dějiny čtení. Brno, 2007. PROUST, M. Dnové četby. Brno, 1999. KARFÍK, V. Literatura je čitelná. Olomouc, 2002. AUERBACH, E. Mimesis. Praha, 1998. ŠTOLBA, J. Nedopadající džbán. Praha, 2006. STICH, A. Od Karla Havlíčka k Františku Halasovi. Praha, 1996. TRÁVNÍČEK, J. Poezie poslední možnosti. Praha, 1996. ČERVENKA, M. Styl a význam. Praha, 1991. RICHTEROVÁ, S. Ticho a smích. Praha, 1997.

Požadavky

Každý student musí mít vždy přečten ten titul, který bude předmětem semináře, neboť součástí semináře bude vlastní studentův názor na zkoumané dílo. Udělení zápočtu podmiňuje odevzdání písemné práce - čtenářského vhledu do studentem vybraného díla.

Garant

Ing. Mgr. Pavel HRUŠKA