Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová gramotnost (UBK / TV085)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV085 - Počítačová gramotnost, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hardware osobního počítače* důležité komponenty v počítači* datová média* základy údržby počítače2. Základy správy operačního systému3. Základy počítačové typografie4. Kancelářský software* zpracování textu - textový procesor* práce se vzorci, tabulkami a grafy - tabulkový procesor5. Grafika* bitmapová grafika, zpracování fotografií* rozdíly mezi vektorovou a bitmapovou grafikou* základní grafické formáty6. Vytváření prezentací ? zásady a postupy

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

BOTT, E. Jak zprovoznit počítač: Zapojení, instalace, konfigurace. Brno: Computer Press, 2006. TŮMA, T. Počítačová grafika a design: Průvodce začínajícího grafika. Brno: Computer Press, 2007. HORÁK, J. Stavíme si počítač. Brno: Computer Press, 2008.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutné vypracovat a v termínu odevzdat všechny zadané úkoly, poslední úkol (vytvoření prezentace k danému tématu) je nutno na semináři odprezentovat.

Garant

Mgr. Libor OLAJEC

Vyučující

Mgr. Libor OLAJECMgA. Kristina Pupáková