Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Animovaný film (UBK / TV118)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / TV118 - Animovaný film, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifikace žánrů anim. filmu2. Ploškový film v klasické i počítačové technologii3. Kreslený film v klasické i počítačové technologii (Flash - animace ve vektorové grafice, animace v SW Aura)4. Loutkový film v klasické i počítačové technologii (LightWave, Maya)5. Zvláštní materiály animace (plastelína, písek, keramika, špendlíky)6. Pixilace, klíčování reálných postav, koláže7. 12 základních principů animace dle fy Disney (Pixar) včetně ukázek z DVD8. Storyboard a jeho obrazová část9. Vliv jednotlivých prostředků na interpunkci a výstavbu obrazové části.10. Stavba zvukové složky (hlas, ruch, zvukové pozadí, hudba)11. Gestické a mimické herectví ? charaktery, nonverbální komunikace12. Gag ?vypracování synopse filmového gagu

Získané způsobilosti

Student se bude teoreticky a prakticky orientovat v disciplíně dle formulovaného cíle výuky.

Literatura

DUTKA, E. Animovaný film. Praha, FAMU, 2002. Minimum z dějin světové animace. Praha, AMU, 2004. KUBÍČEK, J. Úvod do estetiky animace. Praha, AMU, 2004. URC, R. Animovaný film. Martin, 1984. URC, R. Kapitoly z teorie animovaného filmu. Bratislava, 1989. KUBÍČEK, J. Slovník pojmů z oblasti animovaného filmu. Praha, AMU, 2005. POŠ, J. Výtvarníci animovaného filmu. Praha, 1990.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a splnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Vladimír MRÁZ

Vyučující

Mgr. Vladimír MRÁZ