Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglická frazeologie (UCJ / AU024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCJ / AU024 - Anglická frazeologie, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus přednášky:1. Základní problematika a hlediska2. Tradiční typologie víceslovných výrazů3. Tvoření idiomů4. Forma a struktura: ustálenost a variabilita5. Sémantická charakteristika6. Sémantické a formální vztahy idiomů7. Funkce a užití idiomů8. Geografické variety: Britská a americká uzance9. Anglická a česká idiomatika: Kontrastivní pohled10. Anglická a česká idiomatika: Translatologický pohled11. Stylistická omezení12. Problematika slovníků idiomůSylabus semináře:1. Obecné hledisko klasifikace: Frázová slovesa, kolokace, víceslovné výrazy, přísloví a idiomy2. Tradiční typologie3. Původ a tvoření idiomů4. Charakteristické rysy a kategorizace5. Sémantické a formální vztahy6. Funkce a použití. Mid-term test7. Geografické a jiné variety8. Anglické idiomy - kontrastivní pohled9. Anglické idiomy - translatologický pohled10. Práce se slovníkem idiomů11. Práce s textem: paralelní texty12. Testování

Literatura

Kavka, S. A Book on Idiomatology. Kvetko, P. An Outline of English Phraseology. Kvetko, P. Frequency of English Idioms, In: Philologica XII. Kverko, P. On Some Problems of Confrontation of English and Slovak Idioms.

Garant

Doc. PhDr. Pavel KOLÁŘ, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Pavel KOLÁŘ, CSc.