Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektřina a magnetismus (UF / 01100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / 01100 - Elektřina a magnetismus, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pole2. Elektrostatika I - Coulombův zákon3. Elektrostatika II - Gaussův zákon4. Elektrostatika III - potenciál a energie elektrostatického pole5. Elektrostatika IV - kapacita6. Elektrostatika V - dielektrika7. Transport elektrického náboje I - elektrický proud a odpor8. Transport elektrického náboje II - stejnosměrné obvody a polovodiče9. Magnetické pole I - působení na náboje10. Magnetické pole II - zdroje magnetického pole11. Magnetické pole III - v látkovém prostředí12. Elektromagnetická indukce I - Faradayův indukční zákon13. Elektromagnetická indukce II - indukčnost a magnetická energie14. Elektromagnetická indukce I - střídavé obvody15. Maxwellovy rovnice I - zobecnění dílčích zákonů16. Maxwellovy rovnice II - základní důsledky17. Maxwellovy rovnice III - elementy optiky18. Maxwellovy rovnice IV - vybrané jevyPodrobný obsah, aktuální informace a doplňkovou literaturu lze najít na mých pracovních webových stránkách:

Získané způsobilosti

Student získá teoretické znalosti klasické teorie elektromagnetického pole včetně Maxwellových rovnic a jejich základních důsledků.

Literatura

http://nora.fpf.slu.cz/~hledik/pub/teach/classes/elmagn/elmagn_cz.shtml#readinghttp://nora.fpf.slu.cz/~hledik/pub/teach/classes/elmagn/elmagn_cz.shtml#reading

Požadavky

Zkouška je písemná a ústní. Písemná část zkoušky sestává ze čtyř úloh, na jejichž řešení je 120 minut. Každá z úloh je hodnocena 0 až 5 body. Z písemné práce lze tedy získat nejvýše 20 bodů. Úlohy jsou vybírány z úloh v povinné učebnici nebo z úloh analogických, a dále z typů úloh, které byly řešeny na cvičeních.K postupu do ústní části zkoušky je nutné získat v písemné části alespoň 10 bodů. Při nesplnění této podmínky je student hodnocen stupněm F. Při splnění této podmínky si student vylosuje jednu zkušební otázku (každá z 12 otázek obsahuje dvě témata tak, aby kumulativní obtížnost obou témat každé otázky byla zhruba konstantní). Odpověď na každé téma otázky je hodnocena 0 až 5 body. Před samotnou rozpravou se zkoušejícím má student čas 10 minut na přípravu.Výsledek zkoušky se klasifikuje na základě součtu bodového zisku v písemné a ústní části zkoušky (maximum je tedy 30 bodů). Podrobnější údaje včetně seznamu zkušebních otázek a klasifikační tabulky jsou uvedeny na webové stránce předmětu (viz sekce Obsah a v ní uvedený link).

Garant

Doc. RNDr. Stanislav HLEDÍK, Ph.D.

Vyučující

Doc. RNDr. Stanislav HLEDÍK, Ph.D.Mgr. Pavlína ADÁMKOVÁ