Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vizuální objektové programování II (UF / 0D171)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / 0D171 - Vizuální objektové programování II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dostupné objekty pro komunikací uživatelem a prostředky OS, práce se soubory.Obsluha událostí v programu, menu a dialogová okna, objekty Common Dialog Object.Pokročilá uživatelská rozhraní - kontextové menu, nápověda, tlačítkové lišty, MDI, Drag and Drop.Ošetření chyb rutinou pro obsluhu chyby.Kreslení a speciální efekty vč. animace.Hromadné zpracování dat - přístup do databáze.Komunikace programu s ext. HW prostředky např: RS232, HP-IB, Centronix, TCP/IP.Distribuce programu. Testování, ladění a kompilace programu. Použití nástroje "Application Setup Wizard" pro vytvoření instalační verze výsledného softwarového produktu.Obsah praktik:Praktika budou zaměřena na tvorbu jednoduchých aplikací pod vývojovým prostředím Microsoft Visual .NET studio využívající objektový přístup k základním komponentům MS Windows.

Získané způsobilosti

Student získá hlubší znalosti v oblasti programování aplikací pro OS Windows, programů využívající síťové služby a programů, které souvisí s obecnou robotikou.

Literatura

Barchfeld, Andreas; Fuchs, Joachim. Visual Basic. Computer press. ISBN 9788025122129.Spilka, Ondřej; Kocich, Pavel. 1001 tipů a triků pro Microsoft Visual Basic. Computer press. ISBN 9788025121184.Ján Hanák. Visual Basic 2005 pro pokročilé. Zoner press. ISBN 80-86815-52-8.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutno odevzdat semestrální projekt, který zahrnuje vlastně vytvořený program na téma, které student obdrží po konzultaci s cvičícím a to zpravidla do poloviny průběhu výuky daného předmětu. Program musí být funkční, bez chyb a bude vykonávat činnost na dané téma.Zkouška je prováděna metodou konzultace na téma semestrálního projektu, kde bude hodnoceno celkové zpracování semestrálního projektu a to: bezchybnost programu, použité algoritmy a postupy, vlastní přínos studenta k zpracování daného programu, možnost dalšího rozvoj programu, porozumění dané problematice ale i celkové získané znalosti za předmět.

Garant

Ing. Jaroslav ZEMAN

Vyučující

Ing. Jaroslav ZEMANIng. Jaroslav ZEMAN