Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrh a instalace datových sítí (UF / 0D202)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / 0D202 - Návrh a instalace datových sítí, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Členění strukturované kabeláže dle rozsahu a použitých technologií2. Programy pro návrh datových sítí a tvorbu projektové dokumentace3. Přehled platných a doporučených technických norem4. Přehled montážních technologií a typizovaných nástrojů a nářadí5. Přehled výrobců nejpoužívanějších prvků strukturované kabeláže6. Přehled ČSN EN a oborových norem7. Návrh a instalace páteřních sítí, propojení objektů v areálech8. Návrh a instalace strukturované kabeláže v objektu9. Vazba na silové rozvody NN, ochrana proti přepětí, uzemnění soustavy datové sítě10.Návrh datových rozvaděčů a datových center (UPS, chlazení,?)11. Propojení strukturované kabeláže s telekomunikačními zařízeními a využití LAN pro monitorování a zabezpečení objektu (EPS, EZS)12. Návrh a instalace bezdrátových sítí, rozdělení frekvenčního spektra, Fresnelovy zóny13. Zpracování signálu, zdrojové kódování, kanálové kódování, prokládání, modulace TDM, FDM, WDM ,QAM, OFDM, CDMA14. Praktická cvičení

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý vykonávat činnosti, které odpovídají cílům předmětu.

Literatura

nullHanus, S. Bezdrátové a mobilní komunikace. VUT Brno, 2003. materiály firmy Belden. materiály firmy PANDUIT. materiály firmy Tritón Pardubice. Miloslav Filka. Optoelektronika v telekomunikacích. VUT Brno, 1985. Vodrážka, J. Přenosové systémy v přístupových sítích. ČVUT Praha, 2003. Pechač, P. Šíření vln v zástavbě. BEN, Praha, 2005. Technické normy ČSN EN. Miloš Schlitter. Telekomunikační vedení. ČVUT Praha, 1995. Zandl, P. WiFi: Praktický průvodce. Computer Press, 2003. Pechač, P., Zvánovec, S. Základy šíření vln pro plánování pozemních rádiových spojů. BEN, Praha, 2007.

Požadavky

Požadavky na absolvování zápočtu: 80% účast na cvičeních, aktivní účast na cvičeních, prezentace zadaného semestrálního projektu. Požadavky na složení zkoušky: splnění zadaného semestrálního projektu.

Garant

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.Ing. Jaroslav ZEMANIng. Jiří PACLÍKBcA. Bc. Miroslav ZEMAN