Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GSM monitorovací systémy II (UF / GSM02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / GSM02 - GSM monitorovací systémy II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. SMS komunikace. Posílání SMS zpráv na definované telefonní číslo. Příjem SMS zpráv, jejich zpracování a zpětné zasílání SMS.2. Souborové aplikace. Vytvoření souboru a uložení do paměti modemu. Přidání záznamu do souboru, mazání souboru. Načítání záznamů ze souboru a jejich zpracování.3. Práce s integrovanou periférií. Periodické čtení AD převodníku, zpracování naměřené hodnoty. Čtení dvoustavových vstupů a digitálních výstupů.4. TCP komunikace. Komunikace na úrovni IP paketů. Navázání komunikace mezi dvěma modemy a mezi serverem a modemem. Přenos dat přes TCP a UDP soket.5. FTP komunikace. Komunikace s FTP serverem. Použití standardních příkazů. Odesílání souboru na server a stahování souboru do paměti modemu.6. SMTP komunikace. Navázání spojení s SMTP serverem přes TCP. Odesílání mailu prostřednictvím protokolu MIME. Odesílání obecného souboru jako příloha mailu na SMTP server.CvičeníBěhem praktických cvičení posluchači ověřují na modemech Telit jednotlivé typy komunikací podlezadání. Na závěr využijí příklady cvičení a v rámci zápočtového projektu naprogramují fungující GSM aplikaci.Další informace a studijní literatura jsou uvedeny zde (po zobrazení stránky klikněte postupně na složky "Kursy", "SUO-FPF", "2-LS", "UFGSM02-GSMMonitSys2"):

Získané způsobilosti

Zejména praktické znalosti bezdrátového přenosu dat v decentralizovaných monitorovacích systémech se zřetelem na bezdrátové GSM přenosové systémy s použitím inteligentních měřicích modemů pro sběr dat.

Literatura

http://www.telit.com/en/products/gsm-gprs.php?p_id=12&p_ac=show&p=91Harms D., McDonald K. Začínáme programovat v jazyce Python. Computer Press, 2008. ISBN 978-80-251-2161-0.http://www.telit.com/en/products/gsm-gprs.php?p_id=12&p_ac=show&p=91

Požadavky

Vyučující při udělování zápočtu hodnotí zejména úroveň získaných praktických znalostí, orientaci v problematice, a kvalitu zpracování zápočtového projektu. Další požadavky sdělí vyučující na počátku výuky.

Garant

Ing. Tomáš JANEČKA

Vyučující

Ing. Tomáš JANEČKAIng. Tomáš JANEČKA