Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audiovizuální technika (UF / MM503)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / MM503 - Audiovizuální technika, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Budou probrány základní historické milníky vývoje audiovizuální techniky, zhodnoceny klíčové vlastnosti současné techniky a nastíněn předpokládaný budoucí vývoj. Důraz bude kladen na plné porozumění základním principům, na kterých práce audiovizuálních přístrojů stojí. Studenti se seznámí s typickými parametry a využitím jednotlivých tříd AV přístrojů a řetězců, kvalifikovanou obsluhou a praktickým používáním.1. Historický úvod (prehistorie AV záznamu a reprodukce).2. Přehled analogové techniky - principy, výhody a negativa, hlavní druhy a typy (analog.) přístrojů, jejich parametry, meze analogové techniky. Praxe s vybranou analogovou technikou.3. Přehled digitální techniky - principy, výhody a negativa, hlavní druhy a typy (digit.) přístrojů, jejich parametry, meze digitální techniky, podrobněji 3D technika. Praxe s hlavními druhy digitálních přístrojů.4. AV záznamové a reprodukční analogové i digitální (především 3D) řetězce včetně praxe s nimi.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý vykonávat činnosti, které odpovídají cílům a obsahu předmětu.

Literatura

Manuály k současné technice. Stereo a video: Technický a spotřebitelský měsíčník. Praha: Trade and Leisure Publications, s.r.o. Weby hlavních výrobců AV techniky.

Požadavky

Požadavky na absolvování zápočtu: 80% účast na cvičeních, splnění zadaných praktických úkolů, minimálně 50% z ověřovacího závěrečného písemného testu.

Garant

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.