Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika I (UF / PA127)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / PA127 - Matematika I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Číselná osa.Číselné posloupnosti.Pojem funkce jedné reálné proměnné.Elementární funkce.Limita funkce.Spojitost funkce.Derivace funkce.Základní věty diferenciálního počtu.Aplikace diferenciálního počtu.Integrace funkcí jedné reálné proměnné.Riemannův určitý integrál a jeho aplikace.Nevlastní integrály.

Získané způsobilosti

Studenti získají nezbytnou matematickou průpravu pro studium fyzikálně i informaticky orientovaných předmětů.

Literatura

NAGY J., NAVRÁTIL O. Matematická analýza. ČVUT Praha, 2007. ISBN 978-80-01-03725-6.KOTRLOVÁ A. Matematika I. Elektronická sbírka příkladů. SU Opava, 2010. MOŠOVÁ V. Matematická analýza I. UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0464-8.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je i úspěšné hodnocení nejméně tří písemných testů během semestru. Předpokládá se průběžná domácí příprava studentů, a proto mají studenti k dispozici elektronickou sbírku příkladů strukturovanou podle přednášek, která slouží k výpočtům i ve cvičeních.Zkouška je písemná a ústní. Se všemi hodnotícími kritérii jsou studenti detailně seznámeni při zahájení výuky při přednášce a ve cvičení, a to včetně příkladů zadání písemných testů a jejich řešení.

Garant

Doc. Ing. Petr HABRMAN, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Petr HABRMAN, CSc.Mgr. Martin BLASCHKERNDr. Ing. Andrea KOTRLOVÁ, Ph.D.