Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z monitorování půd a vod (UF / PA134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / PA134 - Terénní cvičení z monitorování půd a vod, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zařazen na závěr bakalářského studia, aby student komplexně využil nabytých vědomostí z fyzikální teorie a praktických cvičení. Obsahem kurzu je aplikace získaných obecných environmentálních znalostí a znalostí měření vybraných fyzikálních veličin determinujících životní prostředí in situ. Terénní cvičení je zaměřeno na monitorování vybraných složek životního prostředí a hodnocení antropogenních vlivů na životní prostředí podle zadání a pokynů vedoucího cvičení.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá praktické dovednosti v problematice vzorkování půd a vod za účelem sledování základních fyzikálních a chemických parametrů, následného zpracování naměřených dat a vyhodnocování výsledků.

Literatura

Horáková, M. Analytika vody. Praha, 2003. Pitter, P. Hydrochemie. Praha, 1999. Poláková Š., Kubík L., Malý S. Monitoring zemědělských půd v České republice 1992-2007. Brno, 2011. Kaličinská, J. Monitorování životního prostředí. Ostrava, 2006. Tomášek, M. Půdy České republiky. Praha, 2007. Kotrlová, A. Stanovení vybraných ukazatelů kvality vod. Návody k laboratorním a terénním praktickým cvičením. SU Opava, 2015. Herčík, M. 111 otázek a odpovědí o životním prostředí: chytrá kniha pro studenty, odborné pracovníky a širokou veřejnost. Ostrava, 2004.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast a vypracování zprávy o přípravě a průběhu terénního měření, včetně zhodnocení naměřených hodnot pomocí nejistot a grafického zpracování výsledků.

Garant

RNDr. Ing. Andrea KOTRLOVÁ, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ing. Andrea KOTRLOVÁ, Ph.D.