Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 3D obraz stereoskopicky a holograficky (UF / PF510)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / PF510 - 3D obraz stereoskopicky a holograficky, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

* Optické základy 3D vnímání, tj. principy stereoskopického vidění.* Metody záznamu a reprodukce 3D stereoskopického obrazu (od anaglyfu, přes pasivní k aktivnímu zobrazení).* Principy, vlastnosti a základní metody holografie.* Základy digitální holografie - záznam i digitální rekonstrukce obrazu.* Současný stav stereoskopické a holografické techniky.* V rámci cvičení zhotovení vlastních 3D stereoskopických fotografií, dále ukázka zhotovení 3D krátkého stereoskopického videa (krátkého filmu) z vlastních záznamů pořízených 3D kamerou, která je pro výuku k dispozici.

Literatura

Mr Benoit J Michel (Author), Mrs Colette Michel (Author). Digital Stereoscopy: Scene to Screen 3D Production Workflows. K.K. Sharma. Optics Principles and Applications. Academic Press. London, 2006. Graham Saxby. Practical Holography. Institute of Physics Publishing. Bristol and Philadelphia, 2004.

Požadavky

* 60% účast na přednáškách a cvičeníchJedna samostatná práce v průběhu výuky. Obsahové zaměření práce: tvorba vlastních 3D dokumentů stereoskopicky a metodou digitální holografie.

Garant

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.RNDr. Hynek SEKANINA, Ph.D.