Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Snímání obrazu s využitím programovateln (UF / PF514)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UF / PF514 - Snímání obrazu s využitím programovateln, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní rozdělení algoritmů pro zpracování obrazu, jejich specifikace, parametry, výpočetní náročnost.2. Realizace algoritmů v digitální podobě.3. Realizace algoritmů s využitím standardních PC.4. Realizace algoritmů s využitím FPGA.5. Rozhraní snímačů obrazů a jejich specifikace.6. Praktické seznámení s vývojovými prostředími pro programování v jazycích VHLD nebo VERILOG, analýzu a testování pro realizaci systémů pro zpracování obrazových signálů.

Získané způsobilosti

Student získá potřebné znalosti v oblasti digitálního zpracování obrazu s využitím FPGA a běžných procesorů.

Literatura

J. Hhasker. A Verilog HDL Primer, Third Edition. 2005. ISBN 9780965039161.Gonzales R. C., Woods R. E. Digital Image Processing (2nd ed.). Prentice Hall, 2002. Pratt W. K. Digital Image Processing (3rd ed.). John Wiley, New York, 2001. Al Bovik. Handbook of Image and Video processing 2nd Edition. Elsevier Academic Press, 2005. ISBN 0121197921.THOMAS, Donald E. a Philip R. MOORBY. The Verilog hardware description language. 5. ed. New York: Springer, 2002. ISBN 1402070896.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutno odevzdat semestrální projekt, který zahrnuje vlastně vytvořený program na téma, které student obdrží po konzultaci s cvičícím a to zpravidla do poloviny průběhu výuky daného předmětu. Program musí být funkční, bez chyb a bude vykonávat činnost na dané téma.Zkouška je prováděna metodou konzultace na téma semestrálního projektu, kde bude hodnoceno celkové zpracování semestrálního projektu a to: bezchybnost programu, použité algoritmy a postupy, vlastní přínos studenta k zpracování daného programu, možnost dalšího rozvoj programu, porozumění dané problematice ale i celkové získané znalosti za předmět.

Garant

Ing. Jaroslav ZEMAN

Vyučující

Ing. Jaroslav ZEMANIng. Jaroslav ZEMAN