Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace a společnost (UHV / D0008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / D0008 - Komunikace a společnost, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Komunikace a její role při vzniku a fungování nejstarších civilizací.3. Středověk, média, formy komunikace4. Knihtisk a komunikační revoluce raného novověku5. Komunikace ve společnosti nastupující industrializace6. Vpád elektřiny, telegraf, telefon a radiostanice7. Upevňování role masových médií moderní doby8. Média mezi informací a zábavou9. Masmédia a moc10. Kyberprostor, internet a globální sítě11. Závěrečný test

Získané způsobilosti

Orientace v základních problémech a terminologii oboru.

Literatura

briggs, Asha - Burke, Peter. A Social History of the Media. From Gutenberg to the internet. Cambridge, 2000. Zielinski, Siegfried. Archeölogie der Medien. Zur Tiefenzeit des technischen Hörens und Sehens. Hamburg, 2002. BEDNAŘÍK, Petr. Dějiny českých médií. Od počátku do současnosti. Praha, 2011. MCLUHAN, Marshall. Jak rozumět médiím: extenze člověka. Praha, 1991. Dvořák, Tomáš (ed.). Kapitoly z dějin a teorie médií. Praha, 2010. Borovský, T. Kláštery, panovník a zakladatelé na středověké Moravě. Brno 2005. Thompson, John B. Média a modernita. Sociální teorie médií. Praha, 2004. Meyrowitz, Joshua. Všude a nikde. Vliv elektronických médií na sociální chování. Praha, 2006.

Požadavky

Splnění závěrečného testu.

Garant

Doc. Mgr. Martin ČAPSKÝ, Ph.D.

Vyučující

Doc. Mgr. Martin ČAPSKÝ, Ph.D.