Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lázeňství a turismus v hist. kontextu (UHV / D0019)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / D0019 - Lázeňství a turismus v hist. kontextu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručný přehled vzniku a vývoje cestovního ruchu a jeho hlavních forem od starověku po moderní dobu. Hlavní důraz bude kladen na dějiny lázeňství a turismu v českých zemích a Československu.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled o dějinách cestovního ruchu.

Literatura

Jan Rychlík. Cestování do ciziny v habsburské monarchii a Československu. Praha, 2007. Stanislav Burachovič ? Stanislav Wieser. Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Praha, 2001. Jan Štemberk a kol. Kapitoly z dějin cestovního ruchu. Praha, 2012. Vladimír Křížek. Obrazy z dějin lázeňství. Praha, 2002. Kristýna Ulmanová. Cestování před sto lety. Praha, 2011. Milan Hlavačka. Cestování v éře dostavníků. Praha, 1996. časopis Cestování včera a dnes. Jan Štemberk. Fenomén cestovního ruchu. Možnosti a limity cestovního ruchu v meziválečném Československu. Praha/Pelhřimov, 2009. Jiří Knapík/Martin Franc. Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948?1967. Praha, 2011. Martin Pelc. Umění putovat. Brno, 2009. Michael Borovička. Velké dějiny zemí Koruny české. Tematická řada, Svazek: Cestovatelství.

Požadavky

úspěšné absolvování závěrečné zkouškyaktivní účast na kurzuprůběžné plnění přidělených dílčích úkolů

Garant

Mgr. Martin PELC, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin PELC, Ph.D.