Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář muzejního managementu (UHV / M0036)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0036 - Seminář muzejního managementu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura a prameny k danému tématu.2. Základní terminologie.3. Základní kurz muzejního managementu a jeho aplikace ve formě praktických cvičení se studenty.4. Individuální projekty a projektová výuka.

Literatura

Brabcová, Alexandra. Brána muzea otevřená: průvodce na cestě muzea k lidem a lidí do muzea. Náchod, 2003. Možný, Ivo. Česká společnost. Nejdůležitější fakta o kvalitě našeho života. Praha, 2002. Bartlová, Milena (ed.). Dějiny umění v české společnosti: otázky, problémy, výzvy: příspěvky přednesené na Prvním sjezdu českých historiků umění. Praha, 2004. Šuleř, Oldřich. Manažerské techniky: 70 technik moderního managementu. Olomouc, 1995. Kesner, Ladislav. Marketing a management muzeí a památek. Od přípravy expozice k prožitku návštěvníka, budování publika, strategický management, komunikace a propagace, rozvoj finančních zdrojů, kultura a cestovní ruch. Praha, 2005. Kiráľová, Alžbeta. Marketing: destinace cestovního ruchu. Praha, 2003. Fialová, Dagmar. Profesní a etické standardy a výkonnostní ukazatele muzejní práce. Národní systém muzeí jako nástroj udržení společné odborné a etické základny muzeí v ČR. Praha, 2003. Buriánková, Michaela - Komárková, Anna - Šebek, František. Úvod do muzejní praxe. Asociace muzeí a galerií ČR, 2010. Stránský Z. Zbyněk. Úvod do studia muzeologie. Brno, 2000. Beneš, Josef. Základy muzeologie. Opava, 1997.

Požadavky

docházka, individuální referáty ve formě prezentace, závěrečný zápočtový test

Garant

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.