Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzejní a galerijní prezentace I (UHV / M0046)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0046 - Muzejní a galerijní prezentace I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura a prameny k danému tématu.2. Základní terminologie.3. Diferenciace prezentačních forem na základě konkrétních názorných příkladů.4. Praktické dovednosti při přípravě výstavy.

Literatura

Metodika tvorby interiérových instalací a reinstalací. Odborné a metodické publikace, sv. 40. Praha: Národní památkový ústav, 2011. Beneš, Josef. Muzejní prezentace. Praha, 1981. Muzejní výstavní tvorba: sborník přednášek ze semináře 26.-27.6.2007. Hodonín: Masarykovo muzeum v Hodoníně, 2008. Kesner, Ladislav. Muzeum umění v digitální době (Vnímání obrazů a prožitek umění v soudobé společnosti). Praha, 2000. Štěpánek, Pavel. Obrysy muzeologie pro historiky umění. Olomouc, 2002. Waidacher, Friedrich. Príručka všeobecnej muzeológie. Bratislava, 1999. Buriánková, Michaela - Komárková, Anna - Šebek, František. Úvod do muzejní praxe. Asociace muzeí a galerií ČR, 2010. Stránský Z. Zbyněk. Úvod do studia muzeologie. Brno, 2000. Desvallées, André - Mairesse, François a kol. Základní muzeologické pojmy. Brno, 2011. Beneš, Josef. Základy muzeologie. Opava, 1997.

Požadavky

docházka, individuální referáty ve formě prezentace, závěrečný zápočtový test

Garant

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.