Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzejní a galerijní prezentace III (UHV / M0048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0048 - Muzejní a galerijní prezentace III, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura a prameny k danému tématu.2. Základní terminologie.3. Fenomén muzejní edukace a kontakt s publikem / návštěvníkem.4. Praktické dovednosti při tvorbě edukačních programů.

Literatura

Šobáňová, Petra. Edukační potenciál muzea. Olomouc, 2012. Muzea pro všechny (Příručka k fyzické a smyslové dostupnosti muzeí). Praha, 2003. Šobáňová, Petra. Muzejní edukace. Olomouc, 2012. Muzejní výstavní tvorba: sborník přednášek ze semináře 26.-27.6.2007. Hodonín: Masarykovo muzeum v Hodoníně, 2008. Tkáč, Vladimír a kol. Muzeum a publikum. Opava, 1990. Beneš, Josef. Muzeum a výchova. Praha, 1980. Muzeum a vzdělávací systém v České republice: V. celorepublikové kolokvium na aktuální téma českého muzejnictví: Brno, 11.-12. listopadu 2008: sborník příspěvků. Asociace muzeí a galerií ČR, 2010. Buriánková, Michaela - Komárková, Anna - Šebek, František. Úvod do muzejní praxe. Asociace muzeí a galerií ČR, 2010. Tkáč, Vladimír. Výkladový slovník vztahů muzea a jeho publika. Opava, 1988.

Požadavky

docházka, individuální referáty ve formě prezentace, seminární práce - projekt samostatného edukačního programu

Garant

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.