Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzejní legislativa v ČR a EU (UHV / M0049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0049 - Muzejní legislativa v ČR a EU, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura a prameny k danému tématu.2. Základní terminologie.3. Vybrané kapitoly z dějin muzejní legislativy v ČR a v zahraničí.4. Aktuální trendy v muzejní legislativě v ČR a v zahraničí.

Literatura

Asociace muzeí a galerií ČR. Ministerstvo kultury ČR. Štěpánek, Pavel. Obrysy muzeologie pro historiky umění. Olomouc, 2002. Žalman, Jiří. Příručka muzejníkova I. (Tvorba, evidence, inventarizace a bezpečnost sbírek v muzeích a galeriích). Praha - Brno, 2010. Žalman, Jiří. Příručka muzejníkova II. (Metodické pokyny pro správu sbírek muzejní povahy, vývoz sbírkových předmětů mimo celní území Evropských společenství, realizaci výpůjček a zápůjček sbírkových předmětů pro výstavní účely). Praha, 2006. Šebek, František a kol. Regionální muzea v době reformy veřejné správy v ČR. Praha, 2000. Buriánková, Michaela - Komárková, Anna - Šebek, František. Úvod do muzejní praxe. Asociace muzeí a galerií ČR, 2010. Stránský Z. Zbyněk. Úvod do studia muzeologie. Brno, 2000. Beneš, Josef. Základy muzeologie. Opava, 1997.

Požadavky

docházka, individuální referáty ve formě prezentace, závěrečný zápočtový test

Garant

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.