Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář evidence a dokument. památek I (UHV / M0056)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0056 - Seminář evidence a dokument. památek I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Základní podklady pro evidenci (EL, sbírka příloh).2. Soupisy památek, Státní seznamy nem. a mov.KP.3. Ústřední seznam kulturních památek.4. Obnova identifikace památkového fondu (REI).5. Systémy ED ( KP, chráněná území, mobiliární a sbírkové fondy, historické knihovny).6. Prohlašování a rušení prohlášení KP.7. Stávající informační systémy a aplikace - nemovité památky.8. Stávající informační systémy a aplikace - movité památky.9. Stávající informační systémy a aplikace - evidence na instalovaných objektech.

Získané způsobilosti

Základní orientace v dané problematice.

Literatura

Zákon č.22/1958 Sb., o kulturních památkách. a. Odborné metodiky k vedení konkrétních evidencí - ÚSKP, mobiliárních fondů, zámeckých knihoven. Interní pokyny NPÚ - zprostředkováno pouze komentovaně. a. Metodický pokyn MK odborným organizacím státní památkové péče pro jednotný postup posuzování a předkládání návrhů na prohlášení věci za kulturní památku ze dne 17.května 2000, č.j.6.525/2000. a. Zákon o státní památkové péči č.20/1987 Sb. a.

Požadavky

Účast na seminářích, prokázání základní orientace v systémech evidence a dokumentace formou testu, vypracování návrhu na prohlášení kulturní památky.

Garant

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ

Vyučující

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ