Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář evidence a dokument. památek II (UHV / M0057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0057 - Seminář evidence a dokument. památek II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní podklady pro evidenci (EL, sbírka příloh)2. Soupisy památek, Státní seznamy nem. a mov.KP3 . Ústřední seznam kulturních památek4. Obnova identifikace památkového fondu (REI)5. Systémy ED ( KP, chráněná území, mobiliární a sbírkové fondy, historické knihovny)6. Prohlašování a rušení prohlášení KP.7. Stávající informační systémy a aplikace - nemovité památky.8. Stávající informační systémy a aplikace - movité památky.9. Stávající informační systémy a aplikace - evidence na instalovaných objektech.

Získané způsobilosti

Základní orientace v dané problematice.

Literatura

Zákon č.22/1958 Sb., o kulturních památkách. a. Zákon o státní památkové péči č.20/1987 Sb. a. Mezinárodní dokumenty o ochraně kulturního dědictví, NPÚ ÚP, 2007, Praha. a. Odborné metodiky k vedení konkrétních evidencí - ÚSKP, mobiliárních fondů, zámeckých knihoven. Interní pokyny NPÚ - zprostředkováno pouze komentovaně. a. Obecně: vyhlášky Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního např.č.190/1996 Sb., kterou se provádí zákon č.265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem a navazující relevantní předpisy, vyhláška č. 162/2001 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky ? výnosy o plošné ochraně, materiály z GA a REI, výpisy z evidence nemovitostí, kopie snímků pozemkových map se zákresy KP?. a. Metodický pokyn MK odborným organizacím státní památkové péče pro jednotný postup posuzování a předkládání návrhů na prohlášení věci za kulturní památku ze dne 17.května 2000, č.j.6.525/2000. a.

Požadavky

Účast na seminářích, prokázání základní orientace s systémech evidence a dokumentace formou testu, vypracování návrhu na prohlášení kulturní památky.

Garant

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ

Vyučující

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ