Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa PP v ČR a EU (UHV / M0066)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0066 - Legislativa PP v ČR a EU, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy2. Evropská unie jako právní prostor3. Český právní řád, právní vědomí a myšlení v minulosti a současnosti4. Legislativa památkové péče v České republice a na Slovensku v 20. století5. Rozhodnutí o ochraně památek, odvolání proti rozhodnutí6. Majitel památky, jeho práva a povinnosti7. Opravné prostředky v řízení o změně stavby8. Základní kodex státu a ochrany památek

Získané způsobilosti

Základní orientace v dané problematice.

Literatura

Zákon o státní památkové péči č.20/1987 Sb. a. Zákon č.22/1958 Sb., o kulturních památkách. a. svazky edice Odborné a metodické publikace NPÚ (dle výběru práce studenta). a. Metodiky volně ke stažení viz http://www.npu.cz/prur/download/pp/. a. Razím Vl. a kol. Operativní průzkum a dokumentace historických staveb. Praha 2005;. Žalman J. a kol. Příručka muzejníkova I. Praha-Brno 2002. Macek P. Standardní nedestruktivní stavebně-historický průzkum.(2.doplněné vydání), Praha 2001.

Požadavky

75% účast na semináři, aktivní přístup v případě absence nad 75 % individuální práce v rozsahu 5 stran textu

Garant

Ing. Jitka KOŠČÁKOVÁ

Vyučující

Ing. Jitka KOŠČÁKOVÁ