Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodovědecké muzejnictví (UHV / M0073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / M0073 - Přírodovědecké muzejnictví, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sbírková činnost Slezského zemského muzea2. Správa přírodovědných sbírek3. Katalogizace a digitalizace.4. Způsoby ukládání sbírek a konzervace sbírek5. Zápujčky vzorových sbírek6. Zvláštnosti jednotlivých dílčích sbírek7. Jedinečné příklady z přírodovědných sbírek Slezského zemského muzea8. Metody tvorby výstav9. Věda a výzkumné činnost10. Publikační činnost

Získané způsobilosti

Student ovládá správu přírodovědných podsbírek a jejich strukturou, evidenci a digitalizaci, akviziční strategie atd.

Literatura

Waidacher, F. Príručka všeobecnej muzeológie. Bratislava, 1999. Žalman, J. a kol. Příručka muzejníkova I. Tvorba, evidence, inventarizace a bezpečnost sbírek v muzeích a galeriích. Brno, Praha, 2002. Buriánková, M. a kol. Úvod do muzejní praxe. Učební texty základního kurzu Školy muzejní propedeutiky. Praha, 2010.

Požadavky

75% účast na seminářích, aktivní účast, prezentace na dané téma, úspěšné splnění testu z látky probírané v semináři (70% úspěšnost)

Garant

Doc. Ing. Miloš ZAPLETAL, Dr.

Vyučující

Doc. Ing. Miloš ZAPLETAL, Dr.