Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k dějinám sběratelství (UHV / MN502)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / MN502 - Seminář k dějinám sběratelství, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vybrané příklady sběratelství a sbírek ze světových galerií a muzeí (Louvre, Britské muzeum ad.)2. Vybrané příklady soukromého sběratelství starého umění3. Vybrané příklady sběratelství moderního umění4. Vybrané příklady sběratelství současného umění5. Vybrané příklady sběratelství uměleckého řemesla6. Vybrané příklady sběratelství orientálního umění

Získané způsobilosti

Orientace v dějinách sběratelství.

Literatura

Dana Stehlíková. Encyklopedie českého zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví. Praha 2003 (jednotlivá hesla o vybraných sbírkách). Nová encyklopedie českého výtvarného umění I-II. Praha, 1995. Holešovský Karel. Portrétní miniatura: historie, sběratelství a znalectví. Praha, 1976. Augusta, J. M. Rukověť sběratelova. Praha, 1993. Lubomír Slavíček. Sobě, umění, přátelům. Kapitoly z dějin sběratelství v Čechách a na Moravě 1650-1939. Brno 2008. Jiří Knapík, Jaromír Olšovský, Pavel Šopák, David Vahala. Vademecum muzeologie. Opava, 2012.

Požadavky

Úspěšné absolvování závěrečného testu a prezentace seminární práce.

Garant

PhDr. Ing. Jaromír OLŠOVSKÝ, Ph.D.