Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář památkové péče (UHV / P0001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / P0001 - Proseminář památkové péče, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura a prameny k danému tématu.2. Základní terminologie.3. Trénování praktických dovedností při psaní odborných textů.4. Aktuální problémy v rámci institucionalizace a výkonu památkové péče v ČR.

Literatura

Dvořák, Max. Katechismus památkové péče. Praha: Národní památkový ústav, 2004. Riegl, Alois - Hlobil, Ivo. Moderní památková péče. Praha: Národní památkový ústav, 2004. Uhlíková, Kristina. Národní kulturní komise 1947-1951. Praha, 2004. Národní památkový ústav. Šimek, Dušan - Kubátová, Helena. Od abstraktu do závěrečné práce. Jak psát (a možná i napsat) závěrečnou práci ve společenskovědních oborech. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2002. Wagner, Václav. Umělecké dílo minulosti a jeho ochrana. Praha: Národní památkový ústav, 2005. Spousta, Vladimír. Vádemékum autora odborné a vědecké práce humanitního a sociálního zaměření. Brno: Akademické nakladatelství, 2009. Varhaník, Jiří - Malý, Stanislav. Zákon o státní památkové péči. Komentář. Nakladatelství Wolters Kluwer, 2011.

Požadavky

docházka, individuální referáty ve formě prezentace, seminární práce na předem zadané téma

Garant

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marian HOCHEL, Ph.D.