Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a konstrukce (UHV / P0003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / P0003 - Materiály a konstrukce, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. kořeny evropské architektonické tradice2. nosné a nenosné konstrukce, princip podpory a břemene3. zdi, zdivo, malty4. povrchové úpravy5. fasády, typy fasád, povrchové úpravy fasád, užívané materiály a technologie, obnova fasád6. stropní konstrukce a jejich obnova7. střechy, krovy, střešní krytiny, architektonické prvky střech a jejich obnova8. dveře a okenní rámy a jejich obnova9. kamenné konstrukce a jejich povrchové úpravy10. podlahy a dlažby11. zásady péče o architektonické dědictví12. základní prostředky péče o architektonické dědictví, údržba, rekonstrukce, restaurování,konzervace13. význam materiálů a technologií

Literatura

Jiří Škabrada. Konstrukce historických staveb, Argo 2003. Václav Wagner. Umělecké dílo minulosti a jeho ochrana, 2.vyd. NPÚ 2005. Břetislav Štorm. Základy péče o stavební památky, 2.vyd. NPÚ 2007.

Požadavky

Úspěšné absolvování závěrečného testu a presentace konkrétního příkladu jako podkladu pro diskusi v rámci semináře

Garant

Ing. arch. Miloš SOLAŘ

Vyučující

Ing. arch. Miloš SOLAŘ