Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminární cvičení k SHP I (UHV / P0008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHV / P0008 - Seminární cvičení k SHP I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Součásti SHP, skladba SHP2. Operativní průzkumy, laboratorní průzkumy3. Grafické vyhodnocení SHP4. Dřevěné konstrukce5. Krovy6. Kamenné konstrukce7. Interiéry8. Okenní a dveřní výplně9. Popis podle půdorysu10. Popis fasád11. Závady a náměty12. Prameny, plány, ikonografie

Získané způsobilosti

Základní orientace v dané problematice.

Literatura

BLÁHA, Jiří -JESENSKÝ, Vít - MACEK, Petr - RAZÍM, Vladislav - SOMMER, Jan - VESELÝ, Jan. Operativní průzkum a dokumentace historických staveb. NPÚ ÚP - odborné a metodické publikace, sv.31. Praha. 2005. BLAŽÍČEK, Oldřich, J. a kol. Slovník památkové péče. Praha. 1962. BLÁHA, Jiří -JESENSKÝ, Vít - MACEK, Petr - RAZÍM, Vladislav - SOMMER, Jan - VESELÝ, Jan. Standardní nedestruktivní stavebně historický průzkum. SÚPP, sv. 14, Praha. 1997. Seminář je zaměřen na praktické procvičování a cvičení k cyklu přednášek o stavebně-historických průzkumech. Seminář rozvíjí znalosti studentů o stavebních konstrukcích, průzkumech a vyhodnocování nálezových situací. Součástí semináře jsou praktická cvičení v terénu i laboratoři, seznámení se s technikami průzkumů (terénních i archivních), zaměřování a zakreslování nálezových situací. Standardní nedestruktivní stavebně historický průzkum. SÚPP, sv. 14, Praha. 1997. MACEK, Petr. Standardní nedestruktivní stavebně historický průzkum. SÚPP, sv. 14, Praha. 1997. KAŠIČKA, František. Stavebně historický průzkum. Učební texty ČVUT. Praha. 2002.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a vypracování seminární práce (základního nedestruktivního SHP).

Garant

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ

Vyučující

PhDr. Danuška KOUŘILOVÁ