Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické vybavení osobních počítačů (UI / AI005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / AI005 - Technické vybavení osobních počítačů, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie výpočetní techniky.Struktura počítače, BIOS, EFI BIOS.Konektory a rozhraní.Komunikace zařízení (IRQ, DMA, I/O, adresy paměti zařízení).Vnější paměti. RAID.Základní desky.Procesory.Vnitřní paměť.I/O zařízení.Rozšiřující karty - grafické, zvukové, síťové.Napájení a chlazení.

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

http://vavreckova.zam.slu.cz/hw.htmlHLAVIČKA, J. Architektura počítačů. Praha: ČVUT, 1994. HORÁK, J. Bezpečnost malých počítačových sítí. Praha, Grada, 2003. ISBN 80-247-0663-6.Jaroslav Horák. Hardware pro pokročilé. Computer Press. ISBN 80-722-6553-9.

Požadavky

Absolvent tohoto předmětu by měl zvládat výběr potřebného hardwaru podle stanovených kritérií, údržbu, upgrade a opravy počítače a jeho komponent. Měl by rozumět funkčnosti jednotlivých komponent počítače a být schopen posoudit jejich vlastnosti podle specifikace ve srovnání s konkurenčními modely.

Garant

RNDr. Šárka VAVREČKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Šárka VAVREČKOVÁ, Ph.D.