Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy o území (UI / AI038)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / AI038 - Informační systémy o území, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do GIS, základní pojmy a principy, digitální kartografie2. Mapové zdroje dat3. Státní informační systém české republiky a jeho základní registry4. Standardy územní identifikace státního informačního systému5. Gis obcí s rozšířenými pravomocemi6. Gis ve městech a obcích7. Geografické informace8. Grafické soubory pro zpracování map9. Český statistický úřad a státní statistická služba10. Územně orientovaná data vybraných informačních system11. Hlavní komerční produkty používané pro vytváření územně orientovaných informačních systémů12. Shrnutí učiva

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Požadavky

" 75% účast na seminářích, aktivní vystupování," Prezentace referátu na téma určené vyučujícím na semináři," Písemný test zaměřený na ověření znalosti probrané látky - minimální míra úspěšnosti 60 %.

Garant

Doc. RNDr. Alice KELEMENOVÁ, CSc.