Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační techn. a řízení soc. služeb (UI / AI223)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / AI223 - Informační techn. a řízení soc. služeb, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Informační společnost, pojetí informace a informatiky2. Teorie systémů a její aplikace3. Informační systémy a technologie, charakteristika a klasifikace4. Státní informační systém - filozofie a standardy5. Architektura státního IS6. Aplikace architektury klient/server v podnikových IS, význam databázových a replikačních system7. Úlohy hromadného zpracování dat, jejich klasické agendové řešení, nedostatky a problémy tohoto řešení8. Databázová technologie, základní pojmy teorie DBS9. Registr nemovitostí10. Registr obyvatel11. Evidence motorových vozidel12. Městský informační systém

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Požadavky

" 75% účast na seminářích, aktivní vystupování," Prezentace referátu na téma určené vyučujícím na semináři," Písemný test zaměřený na ověření znalosti probrané látky - minimální míra úspěšnosti 60 %.

Garant

Doc. RNDr. Alice KELEMENOVÁ, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Alice KELEMENOVÁ, CSc.