Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina (UI / DI002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / DI002 - Odborná angličtina, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Studium odborného textu v angličtině a jeho prezentaci v rámci semináře;2. písemné zpracování odborného textu: abstrakt, rozšířený abstrakt, nabídka příspěvku na konferenci, publikace v odborném časopisu;3. příprava orální a vizuální prezentace referátu příp. přednášky.Student se seznámí s typickými ukázkami písemné komunikace související s organizováním účasti na stážích, přednáškových a výzkumných pobytech a vědeckých akcích různého druhu (přihláška, objednání ubytování, oznámení o konání konference, semináře, symposia, osobní pozvánka pro přednášející a jiné hosty, přizvání k účasti v programových výborech atd.). Příprava profesního životopisu a osobní prezentace (např. na www stránkách). Upozornění na některé relevantní odlišnosti mezi britskou a americkou angličtinou.

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

Miňovská, V. a kol. Angličtina pro pokročilé. Praha, 1994. ISBN 80-85901-01-3.Sparling, D. English or Czenglish?. Praha, 1989. ISBN 80-04-25969-3.Rejtharová, V. Letter Writing. Academia, Praha, 1999.

Požadavky

1. Student si vybere z vhodné monografie podle zadání vedoucího disertace cca 60-100 stran odborného textu v angličtině. Připraví si jeho čtení a překlad do češtiny. Monografii přinese ke zkoušce.2. Připraví samostatnou (cca 15-minutovou) prezentaci (v PowerPointu, PDF), v níž představí svou disertaci, popř. jiné odborné téma (příspěvek z konference apod.). Následuje diskuse týkající se jednak samotné prezentace, dále může zahrnovat i jiná témata.

Garant

Doc. Ing. Petr SOSÍK, Dr.