Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z informační výchovy (UI / KKB06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KKB06 - Vybrané kapitoly z informační výchovy, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět informační výchovy a bibliopedagogiky - vymezení a základní charakteristiky2. Základní interdisciplinární vztahy k pedagogice, psychologii, sociologii a literární vědě3. Proces čtení a osobnost čtenáře, uživatele informací4. Psychologické a fyziologické aspekty procesu čtení a čtenářské návyky5. Poruchy čtení, jejich náprava, účinky četby a jejího působení6. Informační výchova čtenářů, uživatelů informací7. Základní metodika práce se čtenáři a uživateli v knihovnách - individuální, kolektivní8. Výzkumy čtenářských a informačních potřeb

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

DOMBROVSKÁ, Michaela. Informační gramotnost : funkční gramotnost v informační společnosti. VYMĚTAL, Jan; DIAČIKOVÁ, Anna; VÁCHOVÁ, Miriam . Informační a znalostní management v praxi. VYMĚTAL, Jan; VÁCHOVÁ, Miriam . Úvod do studia odborné literatury. SEDLÁČKOVÁ, B. Dokumentografie : část 1., Typologie dokumentů. INTUTE. Internet Detective : wise up to the Web. kolektiv. KTD - Česká terminologická databáze knihovnictví a informační vědy (TDKIV). VRZÁČEK, Jan . Nová role školních knihoven. VÁŠOVÁ, L. Úvod do bibliopedagogiky. Vláda ČR. Zákon č. 527/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informační služeb (knihovní zákon).

Požadavky

Vypracování zadané seminární práce a zvládnutí zápočtového testu.

Garant

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.